Skofo - Sveriges kooperativa förskolors ordförande intervjuar rektorn på personalkooperativet Trollängen i Rinkeby om för- och nackdelar med att bedriva en kooperativ förskola i ett särskilt utsatt område.
Hoppa till innehåll

Hur fungerar en personalkooperativt driven förskola i Rinkeby?

Onsdagen den 17 november kl 18.00 – 19.00 bjuder Skofo in sina medlemmar till ett möte på Zoom.

Rinkeby är ett bostadsområde, som enligt polisen klassas som ett särskilt utsatt område.

Trollängens personalkooperativ startade i området 1996 och är en förskola med fokus på lek och språklighet. Vilket innebär att svenska språket tillsammans med de 53 barnens olika modersmål utgör deras grundutbildning. Förskolan vill vara den bästa språngbrädan för framtida världsmedborgare.

Folkmängden i Rinkeby uppgår till 16 154 år 2017 och andelen invånare som är utrikes födda är cirka 61,1 procent respektive cirka 91,3 procent med utländsk bakgrund. Detvå vanligaste födelsekontinenterna för personer med utländsk bakgrund år 2017 var Afrika och Asien.

Jan Edén från Fremia kommer att inleda mötet med att berätta om arbetsgivarföreningen Fremia och vilken service de kan ge sina medlemmar. Därefter kommer Carina Lätt som är ordförande för den nystartade föreningen SKOFO – Sveriges kooperativa förskolor att intervjua rektor Susanne Arkevret om för- och nackdelar med att bedriva en kooperativ förskola i ett socialt utsatt område. Mer om Trollängens personalkooperativ kan du läsa på http://www.trollangenspersonal.se/

Om du ännu inte blivit medlem i Skofo maila info@skofo.se och ansök om medlemsskap.

Kostnad: 350:- för en verksamhet och 150:- per kalenderår för enskilda personer. Läs mer under fliken Bli medlem!

Skofo i samarbete med Kooperativa Vänner